Ravustuskausi alkaa torstaina – Ravustajalta vaaditaan vesialueen omistajan lupa

Rapusaalista viime vuodelta. Kuvassa oikealla yli 10 senttimetrin ravut ja vasemmalla olevat jatkoivat kasvua järvessä

20.7. 12:58

Sorvan kalastuskunnan puheenjohtaja Markku Rekola lähetti toimitukseen kuvia viimevuotisesta rapusaalista uuden ravustuskauden kynnyksellä. Ravustuskausi alkaa torstaina 21. heinäkuuta ja jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Rekola muistuttaa, että ravustajalta vaaditaan vesialueen omistajan lupa. Lupia myyvät muun muassa kalastuskunnat. Luvan lisäksi 18–64-vuotialta edellytetään valtion kalastuksenhoitomaksun maksamista.

Ravustajan on syytä muistaa myös merkitä rapumerta asetuksen mukaisesti. Rapumerralle riittää viisi settiä pinnan yläpuolelle ulottuva koho. Kohoon tulee liittää ravustajan henkilötiedot. Nimi ja puhelinnumero riittää. Merta tarvitsee myös lupamerkin kalastuskunnalta.

”Syöttinä käytän pakastettua särkeä tai muuta kalaa. Sulaessaan kala levittää ravuille mieluista tuoksua ja kestää syöttinä pitkään. Joku suosii syöttinä makkaraa tai broileria, mutta raaka perunakin käy. Kaupasta ostettuihin syötteihin suhtaudun hieman varauksellisesti”, kertoo Rekola, joka ravustaa itsekin innokkaasti.

Oikaisu 20.7. klo 15.35: korjattu oikea ikähaarukka kalastuksenhoitomaksuun liittyen.

Luitko jo nämä?

Mainos