Soppaa, soittoo ja säpinää Nokian Alisniemessä – Tapahtuma veti paikalle satapäisen joukon

Yhdistykset saivat nauttia Alisniemessä makkaranpaistosta auringonpaisteessa.

18.7. 13:00

Nokian Sydänyhdistys ja Nokian AVH- eli aivoverenkiertohäiriökerho järjestivät kaikille vammaisjärjestöille tarkoitetun, perinteisen kesätapahtuman ”Soppaa, soittoo ja säpinää” Nokian Alisniemessä torstaina 14.7. Tilaisuuteen oli linja-autokuljetus Nokian keskustasta.

Kesätapahtuman aluksi Marjukka Heinonen esitti sketsin Natosta. Nokian AVH-kerhon puheenjohtaja Ossi Martikainen kertoi vertaistukitoiminnasta, johon on ollut vaikeaa saada uusia, asiasta kiinnostuneita henkilöitä. Tämä ongelma on ollut jo muutaman vuoden sekä AVH-kerhossa että Sydänyhdistyksessä.

Musiikista vastasi Keijo Saarinen yhtyeineen sekä Pasi Heino. Tilaisuudessa kuultiin luennoitsijana sydän- ja verisuonitautien sekä sisätautien ja neurologian erikoislääkäri Maire Rätyä. Luennon aihe oli se, miten valtimotaudit ilmentyvät, mikä niitä aiheuttaa ja miten niitä pitäisi hoitaa. Luennon jälkeen osallistujat saivat esittää vielä luennoitsijalle kysymyksiä.

Paikalla oli noin 120 henkilöä.

Tilaisuuteen osallistuville tarjottiin keittolounas ja iltapäiväkahvit, joiden jälkeen pelattiin vielä bingoa. Tilaisuus päättyi grillimakkaran ja lättyjen paistoon. Paikalla oli noin 120 henkilöä.

Torstaipäivän sää aiheutti järjestäjille päänvaivaa, sillä edellisenä päivänä satoi reippaasti. Onneksi päivä oli aurinkoinen, mutta puuskittainen tuuli aiheutti sen, että osallistujien suojaksi pystytetty katos jouduttiin purkamaan pois ennenaikaisesti. Lättyjonossa seisovia pieni tihkusade hieman kasteli, mutta muuten selvittiin kuivin vaattein ja jaloin.

Irma Pelto

Nokian Sydänyhdistys ry.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos