Raija ja Topi Nissi ovat olleet naimisissa 58 vuotta. He asuvat Kankaantakana ”Riekkulanmäellä”, joka on saanut nimensä aikoinaan lähellä sijainneista tanssilavoista. Raija pitelee käsissään vanhaa Raahessa otettua valokuvaa, jossa hän ja Topi ovat kiivenneet katolle.

Lähes 70 vuotta sitten Topi Nissi näki myrskyssä sinisilmäisen tytön – Se oli ensikohtaaminen vuosikymmenten rakkaustarinassa: ”Muiden tyttöjen perässä en juossut”

Raholan koulun entinen rehtori ja opettaja, nokialainen Topi Nissi julkaisi esikoisteoksensa 80-vuotiaana. Yksi runojen kantava teema on rakkaus, joka on näkynyt myös Topin ja hänen vaimonsa Raijan elämässä. Pariskunta tapasi toisensa jo varhaisteineinä.


20.7. 5:30 | Päivitetty 20.7. 14:50

Kesken Raahessa järjestettyä purjehduskilpailua nousi niin paha tuuli, että avoveneiden kilpailu jouduttiin keskeyttämään. 14-vuotias silmälasipäinen Toivo ”Topi” Nissi seurasi kisaa yleisölle varatusta hinaajapaatista, kun hän kiinnitti huomionsa myräkän läpi lähestyvään pieneen puuveneeseen. Moottorin putputusta hän ei kuullut, vaan ihmetteli vain veneen nokassa ryhdikkäänä istuvaa tyttöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos