Kesäteatterissa Lempäälässä nähdään siurolainen haitarivirtuoosi – Musiikkinäytelmä kertoo Unto Monosen traagisesti päättyneestä elämästä

Siurolainen Tauno Honkala on tuttu esiintyjä kesäteattereiden lavalla. Tänä kesänä hän esiintyy Lempäälässä, jossa hän pani askelmerkit kohdalleen Saska Helmikallion kanssa.

Kohtalon tango -näytelmässä kuullaan ikivihreitä kappaleita kuten Satumaa, Kangastus, Kohtalon tango ja Lapin tango. Kuvassa esiintyjistä vasemmalla Saska Helmikallio, istumassa Eki Lahtinen, joka esittää Unto "Unti" Monosta, ja Tauno Honkala.

5.7. 15:48

Teatteri Valentino Lempäälässä esittää heinäkuun ajan Unto Monosen elämänkaaresta kertovaa näytelmää Kohtalon tango.

Näytelmä avaa Monosen sielunmaisemaa yleisölle. Näytelmässä käsitellään tangomusiikin siivittämänä Monosen elämän naissuhteita, nousua musiikin huipulle ja sieltä alastuloa. Mononen kuoli traagisesti vain 37-vuotiaana.

Näytelmän musiikista vastaa siurolainen haitarinsoittaja Tauno Honkala ja lauluista vuoden 2005 tangokuningas Saska Helmikallio. Unto (Unti) Monosta esittää Eki Lahtinen.

”Tämä esitys piti olla jo pari vuotta sitten, mutta korona siirsi sen tähän vuoteen. Minullakin vaihtui laulusolisti, ja työ Saska Helmikallion kanssa alkoi kesäkuun alussa. Meinasi tulla lopulta kiire saada askelmerkit kohdilleen. Minun soittoni piti löytää Saskan laulu. Pari kolme päivää tehtiin pitkiä päiviä”, toteaa haitarivirtuoosi Honkala.

Monosen tangot olivat tuttuja niin Honkalalle kuin Helmikalliollekin, joten niiden kanssa ei tullut ongelmia. Ensi-ilta oli viime sunnuntaina, ja kaikki sujui mainiosti.

”Ensi-ilta meni hyvin eikä mitään hämminkiä näytelmän aikana tullut. Oli hyvä että oli poutasää, sillä sähkölaiteet eivät tykkää vedestä”.

Honkala on ollut muutamina vuosina kesäteattereissa, mutta musiikki on vienyt tanssilavoille ja muihinkin tapahtumiin. Kolme vuotta kului Nokian Kennonnokassa, jossa hän oli mukana Rosvo-Roopessa, Kauniissa Veerassa ja Piukoissa paikoissa. Yksi kesä meni Muurlahdessa Tukkijoella.

”Nuo ovat olleet hienoja tapahtumia. Olen ollut musiikkialalla jo 58 vuotta. Nokialla olen vetänyt vaimoni kanssa musiikkikoulua 30 vuotta”, kertoo Honkala.

Kohtalon tangon tuottaja Paula-Maija Sahrman oli tyytyväinen ensi-illan jälkeen.

”Helpottunut olo, kun saatiin homma pyörimään. Usein tangot mielletään vanhemmille ihmisille, mutta nyt paikalla oli nuorempaakin väkeä. Nyt vain toivotaan lisää väkeä katsomoon”, tyytyväinen tuottaja myhäili.

Kohtalon tangon on ohjannut Leila Karttunen. Esityksiä on 12 heinäkuun aikana Merunlahden kesäteatterissa. Esityspäivät ovat keskiviikko, torstai ja sunnuntai.

Korjaus 6.7.22 klo 15.26: Tauno Honkalan etunimi oli yhdessä lauseessa kirjoitettu virheellisesti Toivoksi.

Luitko jo nämä?

Mainos