Aikuinen voi vahingossa lytätä nepsy-lapsen itsetunnon – Kokosimme 10 vinkkiä, joilla voi helpottaa lapsen kuormittumista

Nepsy-valmentaja Riikka Seppälä haluaa herätellä aikuisia tarkastelemaan omia ennakkoasenteitaan lasten käytösongelmien suhteen. Jos lapsi ei saa tarvitsemaansa apua riittävän ajoissa, hänen minäkuvansa voi kehittyä todella negatiiviseen suuntaan.

Riikka Seppälä on ollut mukana perustamassa Erityisvoimia.fi-sivustoa, jonka tarkoituksena on antaa työkaluja ja vinkkejä sekä etenkin lisätä lasten kuormituksen ymmärtämistä. Näitä vinkkejä ihan jokainen vanhempi voi kokeilla.

2.6. 18:45

Olen huono ja saamaton. Minusta ei ole mihinkään. Nepsy-valmentaja Riikka Seppälä tapaa usein työssään lapsia ja nuoria, joiden perusajatus itsestään on tämä.

Mistä nämä ajatukset sitten kumpuavat? Yksi syy voi olla se, että tutkimusten mukaan esimerkiksi adhd-tarkkaavaisuushäiriödiagnoosin saanut 12-vuotias lapsi on saanut 22 000 kertaa niin paljon negatiivista palautetta kuin ikätasoisensa neurotyypillinen lapsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos