Lappalaisten perhe rakentaa Nokialle täysin ainutlaatuista omakotitaloa – seinissä olkia, lattia savea ja ulkomaalina erikoinen ”soppa”

Nokian Harjuniittyyn valmistuu kesällä omakotitalo, jonka ulkoseinät on tehty puusta ja oljesta valmistetuista elementeistä. Hanna-Riitta ja Jaakko Lappalainen asensivat ne paikoilleen käsivoimin. Taloon pääsee tutustumaan paikan päälle lauantaina.

Hanna-Riitta ja Jaakko Lappalaisen talon seinässä on eristeenä 40 senttimetriä paksu olki. Ulkopuolelle on asennettu lisäksi 6 senttimetriä paksu puukuitulevy. Rakenne täyttää heidän mukaansa passiivitalon ulkoseinärakenteen vaatimuksen eli on erittäin hyvin lämpöä eristävä.

21.5. 9:47

Pakkohan se on vitsin vuoksi yrittää puhaltaa nurin, mutta rakennus ei hievahdakaan. Hanna-Riitta Lappalaisen ja Jaakko Lappalaisen omakotitalo seisoo vankasti kallion päällä Nokian Harjuniityssä.

Pariskunta osallistui Nokian kaupungin tonttiarvontaan syksyllä 2020 ja onnistui saamaan 790 neliömetrin kokoisen tontin aivan uuden kaupunginosan reunalta. Rakennustyöt ovat jo pitkällä. Kesän aikana tontille valmistuu talo, joka solahtaa ulkoapäin naapurustoon vaivattomasti, mutta on rakenteiltaan poikkeuksellinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos