Siurolaiskirjailija Tiina Lehikoinen antaa äänen vaiennetuille ja kritisoi mieskeskeistä yhteiskuntaa: ”Epäkohdista pitää oppia ja niitä pitää tutkia”

Tiina Lehikoinen halusi lapsena trapetsitaiteilijaksi, mutta toisin kävi. Runoilijana tunnettu Lehikoinen on nyt julkaissut ensimmäisen pitkän romaaninsa, jossa hän kirjoittaa Eino Leinon routavuosiromaanista tutun palvelustytön elämälle uuden horisontin.

Tiina Lehikoinen on lainannut Punelma-romaaniinsa päähenkilön Eino Leinon Jaana Rönty -romaanista. Punelmassa käsitellään Jaanan tarinaa eri näkökulmasta, kun 1980-luvulla syntynyt dokumenttiohjaaja herättää henkiin palvelusnaisen hahmon ja aloittaa vuoropuhelun tämän kanssa.

8.5. 8:00

Ensimmäisessä romaanissaan Lehikoinen tuo Eino Leinon vuonna 1907 julkaistusta Jaana Rönty -romaanista tutun köyhälistönaisen elämäntarinan tähän päivään uudessa valossa.

Punelma-kirjassa 1980-luvulla syntynyt dokumenttiohjaaja lähtee kaivelemaan Kainuun syrjäseuduilta Helsinkiin palvelustytöksi ja lopulta pesijäksi joutuneen Jaanan tarinaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos