Ukrainalainen äiti kirjoitti someen avunpyynnön, ja pian nokialaisperhe päätti toimia – ”Ajattelin, että täytyy jollain tavalla auttaa”

Ukrainalainen Hanna Zaichko pakeni kotikaupungistaan Puolaan äitinsä ja kahden lapsensa kanssa. Siellä ollessaan hän sai tiedon, että Lamminpään perhe Nokialla voisi majoittaa heidät kotiinsa. Nyt perheet elävät yhteistä arkea, kunnes Zaichko löytää oman asunnon. Kotimajoitusverkoston mukaan Tampereen seudulla on tällä hetkellä noin 500 kotimajoittamisesta tai majoitusten tukemisesta kiinnostunutta ihmistä.

Ukrainalainen Hanna Zaichko (vas.) liikuttuu puhuessaan hetkestä, jolloin hän saapui Lamminpään perheen luo. ”Tieto, että Zaichkon perhe majoittuu luoksemme, tuli vuorokauden varoitusajalla”, kertoo Rosanne Lamminpää (oik.). Hänen sylissään on Lamminpään perheen nuorin, 1-vuotias Pyry. Taustalla on Zaichkon lapsista nuorempi, 3-vuotias Ivan.

21.3. 9:00 | Päivitetty 21.3. 14:26

Kun Hanna Zaichko heräsi aamulla kotonaan Kryvyi Rihin kaupungissa Ukrainassa 24. helmikuuta, hänen aviomiehensä kertoi, että Itä-Ukrainaa on pommitettu. Zaichko suhtautui epäuskoisesti miehensä puheisiin ja kysyi, mitä uutissivustoja hän oikein luki. Kun mies näytti kuvia ja videoita pommituksista, Zaichkon sydän alkoi hakata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos