Esa Alanteen perheen talo tuhoutui rajussa tulipalossa Nokialla – siitä alkoi lähes kolmen vuoden taistelu, joka lopulta paljasti kaupungin tekemän virheen

Tulipalo tuhosi Esa Alanteen kodin vuonna 2019. Siitä asti hän on yrittänyt saada luvan rakentaa uuden talon tontilleen ja on joutunut asumaan asuntovaunussa ja poikansa luona. Hän haluaa kertoa tarinansa, jottei kukaan joutuisi vastaavaan tilanteeseen. Tapaus paljasti 20 vuotta jatkuneen virheellinen kaavatulkinnan Nokialla.

Nokialaisen Esa Alanteen perheen koti tuhoutui rajussa tulipalossa toukokuussa 2019. Pian palon jälkeen hän osti asuntovaunun, jota hänen oli tarkoitus käyttää taukopaikkana uutta taloa rakentaessa. Nyt lähes kolme vuotta myöhemmin asuntovaunu toimii Alanteelle edelleen väliaikaisena kotina vuoden lämpiminä kuukausina.

15.2. 10:00

Kun nokialaisen Esa Alanteen perheen omakotitalo tuhoutui tulipalossa toukokuussa 2019, ei hän voinut kuvitella, että vielä lähes kolme vuotta myöhemmin he olisivat vailla omaa kotia.

Alanne sanoo, että vaikka kodin menettäminen oli valtava järkytys, eivät sitä seuranneet tapahtumat ole olleet juurikaan helpompia. Vuosiin on mahtunut unettomia öitä, ahdistusta ja hieman vihaakin, katkera hän ei kuitenkaan ole.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos