Yksi Combat Rock Industry -levy-yhtiön tunnetuimmista bändeistä, punkyhtye Wasted täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Miikka Järvinen (rummut), Tuomas ”Jamppa” Järvinen (basso), Ville Rönkkö (kitara ja laulu) ja Antti Rönkkö (kitara) uskovat bändin suosion perustuvan siihen, että yhtye on aina pyrkinyt trendikkyyden sijaan olemaan oma itsensä ja tekemään sitä, mikä tuntuu hyvältä. Tampereella bändi nähdään keikalla 5.12., ja uusi albumi julkaistaan keväällä.

Siurolaisbasisti pyysi aikanaan päästä fanittamaansa bändiin, nyt punkyhtye Wasted juhlii jo 25-vuotista uraansa – Tyylistä ja arvoista ei ole koskaan tingitty: ”Viha on uskallettava pukea sanoiksi”

Yli tuhat keikkaa tahkonnut Wasted nousi Joensuun kenties synkimmältä vuosikymmeneltä yhdeksi tärkeimmistä kotimaisen modernin punkin peruskivistä. Nyt kerromme, miten Wastedista tuli kantaa ottavista sanoituksistaan ja yhteisöllisistä livekeikoistaan tunnettu käsite, ja miten yhtye on onnistunut pysymään uskollisena itselleen ja faneilleen.


24.11.2021 18:45 | Päivitetty 26.11.2021 12:42

Siuro, 2021. On tullut aika nostaa malja tulevalle, menneelle ja olevalle. Pitkälle on tultu siitä, kun minikokoiset jekkupullot kiersivät kehää keskieurooppalaisten punkklubien hämyisissä takahuoneissa ja jokainen paikalla oleva tiesi, mitä tarkoitti olla ”wasted like Wasted”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos