Nokialainen Saija Viljanen siivoaa työkseen, mutta iltaisin johtaa teatteria – Ennen hän häpesi siivoojan työtä, mutta kokee nyt olevansa etuoikeutettu - Elämänmeno - Nokian Uutiset

Nokialainen Saija Viljanen siivoaa työkseen, mutta iltaisin johtaa teatteria – Ennen hän häpesi siivoojan työtä, mutta kokee nyt olevansa etuoikeutettu

Filosofoiva siivooja Saija Viljanen luuttuaa menemään Tampereen Teatterin päärakennusta ja mumisee mennessään. Mumisi ainakin silloin, kun hän harjoitteli pääroolia nokialaisen Etunäyttämön jännitysnäytelmään. Aamulla ensimmäiseksi Viljanen sanoo huomenta teatterin kummitukselle.

Saija Viljanen siivoaa päivisin Tampereen Teatteria. Takana valosuunnittelija Raimo Salmi oman työnsä ääressä.

11.11. 20:46 | Päivitetty 16.11. 11:28

Moppi avaa mustaan lavaan märkää vanaa. Siistijä Saija Viljanen kävelee pitkin Tampereen Teatterin päänäyttämöä. Ja kävelee takaisin, ja taas takaisin.

Tavallisena työpäivänä siistijä Viljasen mielessä saattaisi tässä kohtaa hyvinkin muotoutua jokin kohtaus aivan toisen teatterin esityksestä. Esimerkiksi nokialaisen Etunäyttämön Jäähän merkitty -teoksen kohta, joka sijoittuu Pitkäniemen mielisairaalaan heti sisällissodan jälkeen. Tässä näyttämöllä hän on luultavasti toisena päivänä mumissut myös meedio Lydia Afterdawnin repliikkejä kirjoittamassaan kauhukomediassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos