Kaupungin rakennuttajapäällikkö hyppäsi vuosi sitten ikään kuin vauhdissa kyytiin – Nokialla oli monta suurta hanketta jo vireillä - Elämänmeno - Nokian Uutiset

Kaupungin rakennuttajapäällikkö hyppäsi vuosi sitten ikään kuin vauhdissa kyytiin – Nokialla oli monta suurta hanketta jo vireillä

Tausta sairaanhoitopiirin sairaalainsinöörinä auttoi pääsemään hommaan sisään.

Rakennuttajapäällikkö Kirsi Maijala kertoo viihtyneensä Nokian kaupungin leivissä vallan mainiosti, sillä työyhteisöön on ollut helppo päästä sisään.­

13.1. 7:00

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä sairaalainsinöörinä työskennellyt Kirsi Maijala huomasi reilu vuosi sitten, että Nokian kaupunki haki tekijää rakennuttajapäällikön virkaan.

Ilmoitus näytti kiinnostavalta, mutta sillä kertaa asia kuitenkin jäi siihen.

Kun Maijala sitten pani merkille, että hakuaikaa oli jatkettu, hän alkoi kiinnostua pestistä.

Kirsi Maijala tiesi, että Nokian kaupunki oli paininut pitkään useiden sisäilmaongelmien kanssa. Hän ei kuitenkaan nähnyt Nokiaa kaupunkina, joka on täynnä homepommeja, vaan näki Nokian kaupunkina, jossa syntyy pian paljon uutta.

Maijala päätti hakea virkaa ja saikin sen.

Nyt hän on työskennellyt Nokian kaupungin rakennuttajapäällikkönä reilun vuoden ajan.

Kun Kirsi Maijala aloitti uudessa työssään, Emäkosken ja Myllyhaan koulujen uudisrakennusta kilpailutukset oli jo tehty ja urakoitsijat valittu.

Hyvinvointikeskuksen kilpailutus oli käynnissä.

Nokialla oltiin jo kuljettu pitkä tie, jotta siihen asti oltiin päästy. Kirsi Maijala ikään kuin hyppäsi vauhdissa kyytiin. Tausta sairaalainsinöörinä kuitenkin auttoi pääsemään hommaan sisään.

Rakennuspiirtäjästä insinööriksi

Nuorena naisena lukion jälkeen Kirsi Maijala paini saman ongelman kanssa kuin moni muukin ikätoverinsa, eli mietti mikä hänestä tulee isona.

Vähän kuin sattumalta hän päätyi opiskelemaan rakennuspiirtäjäksi ja meni sen jälkeen insinööritoimistoon töihin. Myöhemmin hän kävi talonrakennusteknikkokoulutuksen ja opiskeli vielä teknikosta rakennusinsinööriksi.

Taustalla suuri organisaatio

Kirsi Maijalan työ Nokialla on paljolti eri asiakirjojen lukemista ja urakoitsijoiden kanssa kokoustamista.

Rakennuttajapäällikön tehtävänä on koota porukat yhteen ja huolehtia siitä, että hankkeet etenevät suunnitellusti.

– Työ on tavallaan on paimentamista ja vahtimista sekä asioiden organisointia.

Tässä työssä pärjätäkseen täytyy olla tehokas ja aikaansaava. Myös se, ettei ota joka asiasta itseensä, katsotaan hyveeksi.

– Rakentamisvaiheen harmeja lähiympäristön asukkaille pyritään minimoimaan, joten palautetta nyt käynnissä olevista työmaista on tullut aika vähän.

Asiaan vihkiytymätön ei heti tule ajatelleeksi, kuinka suuri organisaatio rakennushankkeiden taustalla on.

Kirsi Maijala kertoo, että esimerkiksi hyvinvointikeskushankkeessa on mukana tilapalveluiden väen lisäksi käyttäjäpuolen edustajia, urakoitsija ja hänen palkkalistoillaan olevat suunnittelijat sekä työmaaorganisaatio.

Kaikkiaan pelkästään valmistelussa on mukana äkkiä sata ihmistä.

– Kun hanke on saatu päätökseen, fiilis on huikea. Etenkin, jos rakennus valmistuu aikataulussa, pysyy budjetissa ja käyttäjät ovat tyytyväisiä. Tämän työn hienous on siinä, että vaikka projektit ovat pitkiä, niin ne aina alkavat ja loppuvat. Sitten siirrytään uuteen.

Koti Ylöjärvellä

Kirsi Maijala on kotoisin Ylöjärveltä ja siellä hän asuu aviomiehensä kanssa nytkin.

Pariskunnan lapset, 23-vuotias Antti ja 20-vuotias Sanni ovat jo muuttaneet omilleen, mutta vierailevat toki lapsuudenkodissaan säännöllisesti.

Maijalan vapaa-aika kuluu perheen koirien, kääpiösnautseri Sonjan ja apinapinseri Janen kanssa lenkkeillen.

Traditioksi on myös muodostunut joka maanantainen retki Hämeenkyröön hevostalleille.

Siellä Kirsi Maijala istuu ystävättärensä kanssa maneesissa seurailemassa tyttärien ratsastustuntia. Sanni näet on harrastanut ratsastamista jo toistakymmentä vuotta.

Siellä tuntuu kuin ympyrä olisi sulkeutunut. Vuosikaudet vanhemmat kuskasivat lapsia harrastuksiin. Nyt Kirsi ja ystävätär istuvat autossa matkustajina, kun tyttäret ajavat talleille.

Luitko jo nämä?

Mainokset