Nokian syksyn ylioppilaat saivat valkolakkinsa lauantaina tiukoin rajoituksin järjestetyssä juhlassa - Katso juhlan tallenne - Elämänmeno - Nokian Uutiset

Nokian syksyn ylioppilaat saivat valkolakkinsa lauantaina tiukoin rajoituksin järjestetyssä juhlassa - Katso juhlan tallenne

Ylioppilaiden läheiset eivät pääse koronarajoitusten vuoksi juhlaan lainkaan.

Ylioppilaat saavat tänä syksynä valkolakkinsa poikkeusjärjestelyin järjestetyssä juhlassa Nokia-salissa.­

4.12.2020 15:00 | Päivitetty 5.12.2020 20:51

Nokian lukion syksyn ylioppilasjuhlia vietetään lauantaina hyvin tiukkojen rajoitusten sävyttämässä juhlassa. Juhlan järjestelyssä on otettu huomioon Opetushallituksen ohjeet ja paikallisen tartuntatautilääkärin kanssa sovitut rajoituksen ja turvajärjestelyt. Suurin eri normaaliin on se, ettei saliin pääse yleisöä lainkaan.

–Osallistujien määrää on rajattu siten, että mukana ovat vain ylioppilaat. Omaiset eivät tänä vuonna pääse juhlaan, lukion rehtori Juha Sainio kertoo.

Sainion mukaan Nokia-salissa on juhlien aikaan paikalla noin 30 henkilöä. Heistä 16 on ylioppilaita ja loput ylioppilaslakkeja jakavia opettajia tai muutoin juhlien järjestelyyn kuuluvia henkilöitä. Koulun henkilökuntakaan ei osallistu juhlaan, jos heillä ei ole juhlan järjestelyssä mitään roolia.

Ennen korona-aikaa ylioppilasjuhliin on voinut osallistua jopa 450 henkilöä.

Ylioppilaat istuvat salissa turvavälein. Juhlissa kiinnitetään erityistä huomiota käsihygieniaan ja turvaväleihin. Lisäksi kaikille juhlaan osallistuneille on annettu vahva suositus kasvomaskin käytöstä.

Sainion mukaan poikkeusoloista huolimatta juhla on sinänsä sisällöltään samankaltainen kuin normaali ylioppilasjuhla esityksineen ja puheineen. Ylioppilaat pääsevät myös laulamaan Gaudeamus Igiturin.

Sainion mukaan keskustelua käytiin myös siitä, järjestetäänkö juhlia lainkaan. Joissain lukioissa lakitusta on siirretty, joissain lukioissa juhla on peruttu kokonaan ja ylioppilastodistus vain haetaan koululta.

–Katsoimme, että pystymme järjestämään juhlan asiallisesti ohjeiden mukaan. Olisi iso pettymys jos juhla siirtyy, kun kevään koronatilanteestakaan ei tiedetä, Sainio sanoo.

Syksyn 16 ylioppilaan lakitus on järjestettävissä helpommin turvaetäisyyksin, kuin kevään ylioppilaiden juhlat, sillä keväällä ylioppilaiden määrä on moninkertainen. Syksyllä ylioppilaaksi pääsee Nokian lukiosta kaikkiaan 18 abiturienttia, joista kaksi ei pääse juhliin paikalle.

Nokian Uutiset lähettää juhlan suorana streamina verkkosivuillaan lauantaina 5. joulukuuta kello 10 alkaen.

Katso juhlan tallenne tästä:

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainokset