Nokian Mammat järjestää suositun vappuriehan tällä kertaa Tehdassaaressa - Elämänmeno - Nokian Uutiset

Nokian Mammojen suosittu vappurieha järjestetään tänään Tehdassaaressa –viime vuonna tapahtumassa oli tuhat kävijää, vaikka vettä satoi kaatamalla

Nokian Mammat järjestää vappuriehan Tehdas108:ssa. Kuvassa Lennu, Riikka Rannikko sylissään Adele-vauva, Hanna Varhelahti sylissään Aino sekä Reeta Heikkinen ja Maunu Heikkinen.

25.4.2019 15:52 | Päivitetty 1.5.2019 8:21

– Wou! Maunu Heikkinen, 4, pysähtyy kuin seinään ja jää katselemaan ympärilleen.

Hän on juuri juossut ensimmäistä kertaa Tehdas108:n sisätiloihin. Touhukkaan pojan on hetkeksi seisahdettava ja ihmeteltävä. Sitten hän lähtee isoveljensä Lennun, 6, kanssa tutkimaan paikkoja. Mitä kaikkea salaperäinen vanha tehdasrakennus voikaan kätkeä sisälleen? Ehkä arvoituksia?

Vappupäivänä rosoisen tehdasrakennuksen salaisuus voi selvitä niin Maunulle, Lennulle kuin sadoille muille lapsille .

Nokian Mammat näet järjestää siellä koko perheen vappuriehan vapunpäivänä. Jo nyt on selvää, että tapahtuma on suosittu, vaikka se järjestetään vasta toista kertaa.

Vuosi sitten Mammat odottivat tilaisuuteen noin 500 kävijää. Ja kuinka ollakaan, lapsia ja vanhempia saapui paikalle tuhatkunta!

– Vaikka vettä satoi kaatamalla ja siirsimme sisälle, mitä pystyimme, Mammojen varapuheenjohtaja Riikka Rannikko kertoo.

Ihmisiä tuli joka suunnasta

Tuolloin tapahtuma järjestettiin Kankaantaan koululla. Reeta Heikkinen, vapputapahtuman organisaattori, muistelee kuinka ihmisiä alkoi saapua joka suunnasta.

– Olimme hämmentyneitä ja iloisia, vaikka toki tiesimme, että tällaiselle tapahtumalle on kysyntää, Heikkinen sanoo.

– Niin, eikä lasten kanssa vesisadekaan pidättele, Riikka Rannikko nauraa pidelleen sylissään vasta 3-kuukautista Adelea.

Yksi virallinen yhteistyökumppani on kaupungin oma VisitNokia. Sieltä tulikin oiva vinkki uudesta tapahtumapaikasta, jossa olisi tilaa niin sisällä kuin ulkona. Tehdassaaren upea historiallinen miljöö tarjoaa lapsille ja aikuisille erilaista nähtävää kuin mihin on totuttu.

Laajemmin kuin vuosi sitten

Konseptiltaan tämänvuotinen Nokian vappu on periaatteessa samanlainen kuin viimekin vuonna. Hyväksi havaittua konseptia on ainoastaan laajennettu.

Sisäänpääsymaksua ei peritä keneltäkään, sillä Mammat haluavat pitää tapahtumansa mahdollisimman matalan kynnyksen toimintana. Myös erilaiset energian purkamiseen tarkoitetut aktiviteetit ovat maksuttomia.

Ainoastaan poniratsastuksesta peritään pieni maksu.

Myytävänä onkin sitten kaikenlaista hattarasta ja jäätelöstä vappupalloihin, jotta kunnon vapputorimeininki olisi taattu.

Lennu, Allu, Riikka Rannikko sylissään Adele-vauva, Reeta Heikkinen, Hanna Varhelahti sylissään Aino, Anni Nylund ja Maunu.

Mutta mitä kaikkea ohjelma pitääkään sisällään?

Tässä muutamia poimintoja: On muun muassa hassunhauska PellePändi, joka hassuttelee omilla kappaleillaan ja on jännittävä Taikuri Kari, joka riemastuttaa myös aikuisia! Taikuri esiintyy kello 10.30 ja 12.30, PellePändi puolestaan kello 11, 12 ja 13.

Itse tapahtuma alkaa jo kello 10, ja alusta asti ovat käytössä temppurata, taikapallopeli ja nopeustesti sekä pienten lasten pomppulinna. Kasvomaalausta ja glittertatuointeja saa pikkurahalla koko ajan.

Ulkona voi ihmetellä ihan oikean ralliautoilija Markus Mannisen hurjaa ralliautoa sekä Siuro Cruisersin vanhoja näyttelyautoja.

Ulkona on myös poniratsastusta ja lasinpuhallusnäytöksiä. Iltapäivällä paikalle saapuu Karvakavereiden koiria, joita voi silitellä, rapsutella ja paijata.

Autot pysäköidään kauemmaksi

Jotta lasten turvallisuus olisi taattu, kävijöiden pitää jättää autonsa vähän kauemmaksi.

Parkkipaikkoja löytyy esimerkiksi Nokian Portin edestä, Nesteen kylmäaseman viereiseltä hiekkaparkkipaikalta ja Pirkkalaistorilta.

Myös laboratorion, Finlan ja Maintpartnersin parkkipaikkoja voi käyttää, samoin kuin tienvarsia, jos liikennemerkit sen sallivat.

Nokian Mammojen Nokian vappu 2019 Tehdas108 Tehdassaaressa, vappupäivänä 1.5. kello 10–14.

Edit 1.5.: päivitetty otsikkoa.

Luitko jo nämä?

Mainos