Pitkäniemen sairaalan pitkäaikaisen askartelunohjaajan Matti Tanttisen näyttely Nokian Hinttalassa - Elämänmeno - Nokian Uutiset

Tuohitaiteilija Matti Tanttinen uskoi sosiaalisuuden voimaan – ”Tuohen kanssa työskentely ei ole pelkkää askartelua vaan sosiaalista toimintaa”

Lokakuussa 2017 kuollut nokialainen Matti Tanttinen opetti tuohiaskartelua sekä työpaikallaan Pitkäniemen mielisairaalassa että kursseilla eri puolilla Nokiaa. Tanttisen ja hänen oppilaidensa tuohitöistä koostuva näyttely on auki vielä muutaman viikon Hinttalan kotiseutumuseon pihapiirissä.

Tuohitaiteilija Matti Tanttisen ja hänen oppilaidensa tuohitöistä koostuva näyttely on auki vielä muutaman viikon Hinttalan kotiseutumuseon pihapiirissä.

8.8.2019 10:24

Matti Tanttisen elämäntyön muistotilaisuus järjestettiin Hinttalan kotiseutumuseon pihapiirissä 7. elokuuta. Tanttinen työskenteli 30 vuotta Pitkäniemen mielisairaalassa, jossa hän toimi mielisairaanhoitajana ja myöhemmin askarteluohjaajana. Hän oli erityisen mieltynyt tuohen käyttöön materiaalina. Näyttelyssä on esillä sekä Tanttisen että hänen oppilaidensa tekemiä erilaisia tuohitöitä. Tuohi materiaalina on taipunut niin repuksi, nukeksi kuin koruksikin.

Luitko jo nämä?

Mainos