Kahvila Rokissa kehitysvammaisten hoivakoti Sofiakylän asukkaat leipovat yhdessä ammattilaisten kanssa – Pitkäniemen alueella avattiin uusi kaikille avoin kahvila

Kahvila Rokki on osa Sofiakylän arvostettua hoitotyötä

Tiina Azouzi on kondiittori, joka omalta osaltaan vastaa siitä, että Kahvila Rokki tunnetaan maittavien leivonnaisten tyyssijana.

28.4.2019 6:00

Kahvila Rokki? Mikä se sellainen on ja missä. Pakkohan se on käydä tullaamassa.

Pitkäniemen alueelta Sofiakylästä se löytyy kuin löytyykin. Loppujen lopuksi ihan ilman suurennuslasia, vaikka hoivakodit sellaisten alla ovatkin.

Olkoot vain, sillä aurinko paistaa Sofiakylään ja tämä vammaispalveluja tarjoava yksikkö kestää päivänvalon.

Kondiittori Tiina Azouzi tarjoilee kupin kahvia. Leivonnaisiakin on vitriinissä tarjolla montaa sortimenttia.

– Ja kaikki ovat itse tehtyjä. Meidän asukkaita on täällä aamupäivisin leipomassa yhdessä näiden kahvilaa vetävien ammattilaisten kanssa, kertoo Riitta Peltonen, Sofiakylän äiti.

Riitta Peltonen on Pitkäniemen alueella sijaitsevan, vammaispalveluja tarjoavan Sofiakylän perustaja ja toimitusjohtaja.

Tuotteiden valmistuksen lisäksi asukkaat harjoittelevat kahviossa erilaisia työtoiminnan taitoja, kuten keittiötöitä, myymistä sekä rahankäyttöä ja asiakaspalvelua. Nimikin on asukkaiden itsensä keksimä.

– Rokki! huudettin heti, kun kysyimme, mikä kahvilan nimeksi sopisi. Ehkä se johtui osin siitä, että olimme juuri hankkineet levyautomaatin, mikä soi täällä melko usein, Peltonen naurahtaa.

Ystävyyden suurlähettiläs Petri Virolainen pitää Kahvila Rokkia tosi mahtavana ja vierailee paikalla usein possuklaaninsa kanssa väkeä ilahduttamassa.

Koirakaverit vierailevat Sofiakylän hoivakotien puolella kuukausittain ja siten nelijalkaiset ovat tervetulleita myös Rokkiin.

Toki kaikenlaiset vieraat kelpaavat, millä sitten paikalle ilmaantuvatkaan, mutta Peltosen mukaan on tietty asia, joka ilahduttaa Sofiakylän asukkaita erityisen paljon.

– Ne ovat kahvilan parkkipaikalle ilmestyvät moottoripyörät.

Luitko jo nämä?

Mainos