Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Koronavirus Näköislehti Live Nostalgia Kaupallinen yhteistyö

Mämmiä salmiakilla tai drinkin muodossa? – Nyt on aika unohtumattomille mämmikokeiluille

Pyysimme muutamalta nokialaiselta ravintoloitsijalta vinkkejä mämmin syömiseen ja tuunaamiseen. Toimittajamme Kimmo Häkkilä ideoi haastajaksi salmiakkisen Mämmikämmi-reseptin. Tuomas ”Jamppa” Järvinen, Siuron Koski-Baari Hyvää pääsiäistä koko Koski-Baarin porukalta! Perinteinen pääsiäisherkku tuunataan lähes jokaisesta kodista löytyvillä, tutuilla aineksilla eli jogurtilla, sitruunalla ja myslillä. Mämmi tarjoillaan kauniista lasista, jonka pohjalle laitetaan ensin turkkilaista jogurttia, tai muuta vastaavaa luonnonjogurttia. Jogurtin päälle puristetaan puolikas sitruuna, tai juhlan kunniaksi lasiin voi kaataa 2 senttilitraa italialaista Limoncello-likööriä. Sitten lisätään kaksi ruokalusikallista mämmiä, ja annos koristellaan hedelmämyslillä ja sitruunanlohkolla. Nam! Serdal Akbulut, Kulta Pizza-Grilli Kulta Pizza-Grillin väki toivottaa kaikille hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä! Serdal Akbulut rakastaa mämmiä ja syö sitä ihan ympäri vuoden. Sitä kun löytyy kauppojen pakastealtaista pikkupurkeissa ympäri vuoden. Parasta mämmi on silloin, kun se suorastaan ui vaniljakastikkeessa. Nimittäin mämmin kanssa on sellainen juttu, että kaloreita ei lasketa. Tämä turkkilainen käy myös avannossa 5– 6 kertaa viikossa, tykkää kaalikääryleistä ja on fanaattinen Tappara-fani. Kimmo Häkkilän miltei molekyyli-gastronominen koekeittiö ”Kimmon Mämmikämmi” oli puolihuolimaton murjaisu, josta kuitenkin tuli mieleen kokeilla (ei tarkoita ruoanlaiton ammattilaisia), mikä mahtaisikaan olla lopputulos, jos nämä kaksi suomalaisista suomalaisinta tuotetta yhdistetään. Se toimii seuraavasti. Ensin turvotetaan vanukas vaniljakastikkeesta ja chia-siemenistä. Sekaan puristetaan mehua tuoreista mandariineista. "Terveellisyydestä ei ole takeita, sillä tutkimukset ovat siltä osin vielä kesken." Jos on satsumoisin tullut ostaneeksi klementiinejä, ne käyvät yhtä hyvin. Purnukan pohjalle asetellaan mandariininpaloja, jotka verhotaan geeliytyneellä vanukkaalla. Päälle paiskataan runsaasti laadukasta valmismämmiä, lirautetaan joukkoon mikrossa juoksevaksi sulatettua salmiakkia (vesitilkka auttaa sulattelussa), lime-mehua ja kruunuksi läjä juuri vatkattua kermavaahtoa. Ettien että! Terveellisyydestä ei ole takeita, sillä tutkimukset ovat siltä osin vielä kesken, mutta siitä huolimatta: hyvää pääsiäistä! Jenni ja Ida, Nokian Pancho Villa Jenni ja Ida toivottavat kaikille hyvää pääsiäistä. Hekin kehittelivät nokialaisten iloksi oman mämminsä meksikolaisella twistillä. Kas tässä resepti, ei kun kokeilemaan ja nauttimaan: – 3 rkl mämmiä -1 tl kanelia -vähän vaniljakastiketta -persikoita -jalapenoja Jalapenot tuovat ihanan potkun annokseen kun ottaa ihan pienen palan kerrallaan! Mikko Hammar, Nokian Wäinö (ex Iisoppi) Mikko Hammar saattelee nokialaiset pääsiäisen viettoon kahdella ihanalla mämmiaiheisella drinksulla. Café au Mämmi: Shakeriin: 2cl Kaakaolikööri 2cl Kahvilikööri 2rkl Mämmiä Loraus kermaa (noin 3cl) Sheikkaus Pidennys mustalla kahvilla Kämmi: Shakeriin: Muutama jääpala 2rkl Mämmiä 2cl Galliano (vaniljalikööri) 2cl Kahvilikööri Loraus kermaa (noin 3cl) Sheikkaus Siivilöinti lasiin Päälle kermafloat Koristelu suklaamunilla