Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö

"Perunan maut paremmin esille” - huippukokin vinkeillä saat uusista perunoista parempia kuin koskaan aiemmin

Perunat kuuluvat ehdottomasti kesään, toteaa huippukokki Teemu Laurell . Kuitenkin vasta kuluvalla viikolla hän keitti ensimmäistä kertaa itse kotonaan uusia perunoita. – En ole oikein ikinä keittänyt uusia perunoita itse kotona. Edellispäivänä teki niin paljon mieli silliä, että kävin kaupassa ostamassa niiden kaveriksi perunoita, Laurell kertoo. Kokemusta perunoiden keittelystä on kuitenkin muutoin kokin uralla kertynyt. Älä keitä perunoita täysin kypsiksi Laurellin vinkit uusien perunoiden keittämiseen: – Laitoin perunat kylmään veteen, mutta perunat voi laittaa kiehuvaankin veteen jos haluaa – sillä ei ole loppupeleissä niin väliä, Laurell toteaa. Huippukokin mukaan ei tarvitse pelätä myöskään sitä, että perunat ehtivät jäähtymään, jos niiden antaa hetken aikaa vetäytyä ennen tarjoilua. – Perunan maut tulevat paremmin esille, kun niitä ei tarjoile tulikuumana. Sehän uusissa perunoissa vähän on ideanakin, että ne maistuvat paremmalta, joten makua ei kannata peittää. Perunat voi hyvin tarjoilla vaikka huoneenlämpöisinäkin, Laurell neuvoo. – Itse tykkään tarjoilla uudet perunat sillin tai jonkun kalan kanssa. Yksi makumuisto, joka vie erityisesti aina kesään, on hiillostettu lohi, Laurell kertoo. Laurellin resepti Laurellin mukaan perunat ovat hyviä ihan sellaisinaan, mutta hänellä on myös yksi klassikkotapa tarjoilla niitä. – Pilkon joukkoon koko kevätsipulin varsineen ohueksi silputtuna, ja lisään päälle sulatettua voita, hieman suolaa ja hieman sitruunamehua. Tämä on klassikko jo monen kesän ajalta, Laurell kertoo.