Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Focaccialeipä sopii iltapalaksi juustoisen salaatin ja viinin kera

Italialainen foccaccia-leipä on helppo tehdä ja maistuu esimerkiksi iltapalalla vuohenjuusto- tai fetasalaatin ja viinilasillisen kera. Se sopii mainiosti myös erilaisten keittojen kanssa! Ohje: 3 1/2 dl vettä pussi kuivahiivaa 6-7 dl vehnäjauhoja 1,5 tl hyvälaatuista suolaa 1/2 dl luomuoliiviöljyä 1-2 rkl luomuhunajaa Päälle: 1/2 + 1/2 dl oliiviöljyä 1-2 valkosipulinkynttä sormisuolaa/hyvälaatuista hienoa merisuolaa rosmariinia (mielellään tuoretta) (kirsikkatomaatin puolikkaita) Laita veteen ensin ripaus jauhoja. Ripottele hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen, sekoita ja anna liueta. Lisää joukkoon hunaja, öljy ja suola. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella hetken aikaa, kunnes irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla 30 min tai lämpimässä vesihauteessa 15 min. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele sitten leivinpaperi reippaalla määrällä oliiviöljyä, sudilla levittäen. Lisää taikinaan sen verran jauhoja kulhossa että se ei ota käsiin kiinni. Kumoa sitten taikina ja levitä se painelemalla käsin pellille. Levitä pellin reunoja kohti. Kohota liinan alla vielä 20-30 min. Murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Painele kuoppia leipään sormin ja valele leipä valkosipuli-öljyseoksella. Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia. Paista 250 asteessa n. 10-12 minuuttia, ei yhtään enempää. Voitele leipä vielä heti paiston jälkeen oliiviöljyllä.