Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Blogit Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Vaalikone

Ibo avaa uuden grilliravintolan kuumakoirapäivänä – aseman ravintolan valikoimiin kuuluu myös turkkilaista kotiruokaa

Rautatie- ja bussiaseman kulmille saadaan lisää elämää, kun nokialaiseen pikaruokatarjontaan saadaan uusi grilliravintola. Entiset matkahuollon tilat on remontoitu täysin uuteen uskoon. Kaiken takana on nokialaisille tuttu mies, Ibrahim "Ibo" Türkmen , joka muistetaan Autogrillin perustajana. Mies luopui Autogrillistä pari vuotta sitten terveyssyistä. –Mutta en osaa olla tekemättä mitään, enkä ole vielä eläkeiässä, Türkmen sanoo. Autogrillistä poiketen tilaa on nyt ruhtinaallisesti. Keittiössä mahtuu törmäilemättä hääräämään useampikin kokki ja asiakkaille on varattu runsaasti pöytiä. Kesäksi on luvassa kaksi terassia, joilta kelpaa seurata aseman lähdön tunnelmaa. Grilliruuan lisäksi turkkilaista kotiruokaa äidin resepteillä Konsepti ja ruokalista ovat periaatteessa samat kuin ennenkin, sillä kuten Türkmen sanoo, grilliruuasta hän ei luovu. Se tarkoittaa, että kuumiakoiria porilaisten ja siurolaisten kanssa tullaan myymään edelleenkin, sekä luukusta että ravintolan puolelta. Mutta luvassa on myös jotain uutta. Ensinnäkin kebabvalikoima kasvaa kanadönerillä. Toisekseen valikoimaan tulee turkkilaista kotiruokaa, niin kasvis- kuin liharuokia. Reseptit ovat vuonna 2007 edesmenneen äidin neuvomia. –Asuin jo Suomessa, kun aloin tehdä turkkilaista ruokaa. Soitin aina äidille, että miten se ruoka tehdään ja mitä siihen tulee, Türkmen kertoo. Turkin vierailuilla äiti opetti lisää poikaansa. Listalle on päätynyt turkkilaista arkiruokaa, mutta myös erikoisempia annoksia. –Kotikaupunkini Gaziantep on kuuluisa hyvästä ruuastaan. Kaupunkiin tehdään päiväretkiä sen ravintoloiden vuoksi. Mukana kuumakoirapäivässä Grilliravintolassa vietetään avajaisia perjantaina. Samalle päivälle sattuu myös kuumakoirapäivä. Türkmen on varautunut nokialaisherkun nimikkopäivään 800 munkilla, joten syötävän ei pitäisi loppua aivan heti kesken. Luvassa on eittämättä kiireinen avajaisviikonloppu. –Siksi ajattelin, että turkkilaista kotiruokaa voisi tilata vasta ensi viikolla, Türkmen sanoo. Asiakkaille on muutoin luvassa iloisia yllätyksiä. Hyvä palaute auttaa sietämään kipuja Diabetesta sairastava ja selkäkivuista kärsivä Türkmen palaa grilliyrittäjäksi hyvillä mielin. Tauon aikana selkä oli paremmassa kunnossa, mutta uuden paikan remontti toi taas vanhat kivut esiin. –Mutta ihana on, kun ihmiset arvostavat ja ovat sanoneet, että on hyvä, kun Ibo tulee takaisin. Se antaa minulle lisää potkua elämään. Kipuja jaksaa sietää, kun tietää, että tekee jonkun iloiseksi, mies miettii.