Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Blogit Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Katso video: Jäätävän kokoiseen burgeriin ladotaan neljä 120 gramman pihviä ja 7 pekonisiivua

Ravintola Musta Härkä oli oikeasti legendaarinen. Sen tuhdit sapuskat tunnettiin Helsingissä saakka silloin hyvään aikaan, kun huhut olivat huhuja ja oikeat asiat pihvejä. Vaikka Iloinen Nokipoika täyttää näinä päivinä (17.3.) vasta vuoden, nokialainen perinnetietous on ravintolan väellä hyvin hallussa. –Musta Härkä avasi ovensa kesällä 1968, joten ensi kesänä me juhlistamme sitä, että tällä samalla paikalla on harjoitettu ravintolatoimintaa lähes yhtäjaksoisesti jo 50 vuotta, sanoo Iloisen Nokipojan vastaava Janne Liukkonen . Iloinen Nokipoika lähti liikkeelle ajatuksella, että juomavalikoimasta ei tingitä, kuten ei muustakaan viihtyvyydestä, mihin kuuluu monipuolinen ohjelma, mutta ennen kaikkea sellainen ruoka, ettei ravintolasta tarvitse poistua kesken hauskimpien hetkien muualle syömään. –Kun asiakkaat saavat halutessaan vatsansa täyteen, illat sujuvat kaikin puolin mukavammin, Liukkonen tietää. Listalta ei tosin löydy Chateaubriandia, sillä sellaiset ovat puhtaasti ruokaravintoloiden heiniä, mutta kaikenlaista muuta, jota pientä hiukopalaa himoitseva osaa arvostaa kanafileestä siipiin ja lihiksistä sipulirenkaisiin. Ja sitten on sellainen erikoisuus, josta Iloinen Nokipoika on saanut vuolaita kehuja jo kymmenittäin, vaikka tuote on ollut saatavilla vasta pienen hetken. Sen nimi on Nokikeppi. Se ei ole lajissaan Suomen suurin, mutta ei myöskään mikään ryhmäannos, vaan harkiten suunniteltu ja taiten tehty hieman tavallista isompaan nälkään. Liukkonen ei halua kehua Nokikeppiä liikaa, mutta tyytyy toteamaan, että sangen moni on jo jäänyt siihen koukkuun. –Monet anniskeluravintolat ovat ruoan suhteen melko rajoittuneita, mutta me halusimme kehittää konseptiamme niin, että kaikki tarvittava löytyisi saman katon alta. –Nyt meillä käy ihan pelkästään ruokailijoitakin ja siksi aiomme kehittää ruokakonseptiamme jatkossakin asiakkaidemme toiveiden mukaan.