Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Blogit Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Haluatko kokata oikein hyvän hampurilaisen? Tässä ohjeessa maistuu suolaisen ja makean liitto

Laadukas hampurilainen on tämän hetken trendiruoka. Maistuvan burgerin salaisuus on hyvä pihvi ja sen keralla laadukas sämpylä. Kannattaa kokeilla perinteisen seesaminsiemensämpylän sijaan makeaa briossia. Suolaisen ja makean liitto on aina herkullinen. Hampurilainen ei saa olla liian suuri, se pitää aina pystyä syömään käsin. Tässä hampurilaisessa on vain pihvi, sämpylä, pekoni, kastike ja salaatinlehti. Halutessasi voit lisätä juustoa, tomaattia ja suolakurkkua. Pidä kuitenkin huoli siitä, ettei burgerista kasva liian korkea torni. Valkosipulimajoneesin voi toki tehdä myös maustamalla valmiin majoneesin valkosipulilla. Itse tehden saat kuitenkin aina parempaa, eikä majoneesin valmistus ole kovin monimutkaista. Kannattaa kokeilla! Hampurilaispihvit 600 g naudan paistijauhelihaa öljyä, suolaa, mustapippuria Ota jauheliha huoneenlämpöön vähintään puolta tuntia ennen paistamista. Jaa jauheliha neljään osaan. Pyörittele palloiksi ja paina pallot esimerkiksi leivinpaperin päälle pihveiksi. Öljyä molemmin puolin. Paista paistinpannulla keskilämmöllä haluamaasi kypsyyteen, noin 2–3 minuuttia per puoli, paksuudesta riippuen. Silloin pihvit kypsyvät meheväksi mediumiksi. Pidä pihvien paksuus maltillisena, jotta hampurilaista haukatessa suussa maistuu myös makea briossi. Briossisämpylät 4 isoa sämpylää 1,25 desiä maitoa 1/4 pakettia (12,5 grammaa) tuorehiivaa tai 6 grammaa kuivahiivaa 1 ruokalusikallista sokeria 0,5 teelusikallista suolaa 1 muna 50 grammaa voita 3,5 desiä vehnäjauhoja Voiteluun: 1 muna, 1 tl hunajaa Nosta ensin voi pehmentymään huoneenlämpöön ja lohko se kuutioiksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maidon joukkoon hiiva, sokeri, suola ja munat. Sekoita hyvin. Ala lisätä jauhoja hiljalleen taikinaan ja vaivaa hyvin noin 10 minuuttia. Lisää seuraavaksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa vielä 10−15 minuuttia. Käsin taikinaa kannattaa vaivata hieman pidempään kuin monitoimikoneella tai sähkövatkaimen taikinapäillä. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä tunnin verran. Muovaa taikinasta 4 pyöreää sämpylää ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota sämpylöitä vielä puolisen tuntia liinan alla. Sekoita keskenään kananmuna ja hunaja. Voitele sämpylät seoksella ja koristele leipäset halutessasi siemenillä. Paista sämpylöitä 200 asteessa uunin keskitasossa 15−20 minuuttia. Leivät ovat valmiita, kun niiden pinta on tumman kullankeltainen. Resepti: Savusuolaa-blogi Valkosipulimajoneesi 2 murskattua valkosipulinkynttä 2 keltuaista 1-2 rkl sitruunamehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl cayennenpippuria 2-3 dl auringonkukkaöljyä Nosta ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita vatkaimella tai sauvasekoittimella valkosipulinkynnet, keltuaiset, sitruunanmehu ja suola. Lisää öljy aluksi pienissä erissä koneen käydessä. Kun kastike sakenee, lisää öljy ohuena nauhana. Resepti: Ruokala.fi Rapea pekoni 1 pkt pekonia Asettele pekonisiivut kylmälle paistinpannulle ja laita pannu kuumenemaan keskilämmölle. Paista pekoni kauniin ruskeaksi ja nosta siivut talouspaperin päälle odottamaan. Paina toinen talouspaperi pekonien päälle imemään ylimääräinen rasva pois.