Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Blogit Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Rapeat ranskalaiset veistetään bataatista tai perunasta – Tuplafriteeraus on herkullinen temppu

Suuren suosion saaneet bataattiranskalaiset ovat mainio lisäke perinteisten tilalle. Ranskalaiset 8 Rosamunda-perunaa 1 l rypsiöljyä, suolaa Kuori ja suikaloi perunat. Huuhtele perunat ja kuivaa ne hyvin ennen friteerausta. Kuumenna öljy 175 asteeseen. Friteeraa perunoita niin kauan, että saavat hennon keltaisen värin. Nosta perunat reikäkauhalla öljystä. Valuta ne vaikka siivilässä. Kuumenna öljy korkeintaan 190 asteeseen ja friteeraa perunat uudestaan. Nyt niihin tulee ruskea väri nopeasti ja tulevat rapeiksi. Valuta, mausta suolalla. Muista, että friteeraaminen vaatii kuuman öljyn vuoksi aina tarkkuutta, ettei synny riskiä öljyn syttymisestä tuleen. Leikkiin ei kannata ryhtyä ollenkaan, jos ei omista paistolämpömittaria. Pidä huolta, että kattilan kansi on lähellä. Muista, että rasvapaloa ei saa koskaan yrittää sammuttaa vedellä vaan se on tukahdutettava kannella tai sammutuspeitteellä. Jos olet epävarma friteeraamisen suhteen, voit tehdä ranskalaiset myös uunissa. Pyörittele perunasuikaleet öljyssä ja levitä ne uunipannulle mahdollisimman vähän päällekkäin. Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Bataattiranskalaiset 2 bataattia 1 tl suolaa 0,5 tl mustapippuria vajaa 1 rkl maissitärkkelystä (esimerkisi Maizena) 3 rkl oliiviöljyä Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori bataatit ja leikkaa ranskalaisia muistuttaviksi tikuiksi. Mittaa kulhoon suola, pippuri ja maissitärkkelys. Lisää bataattitikut ja pyörittele ne mausteseoksessa. Lisää öljy ja pyörittele vielä sekaisin. Kaada bataattitikut leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman vähän päällekkäin. Paista 10 minuuttia, ota ulos uunista, kääntele lastalla ja jatka paistoa vielä 10 minuuttia. Ranskalaiset ovat valmiita, kun ne ovat ruskistuneet vähän. Resepti: Soppa365 Helppo Aura-dippi 1 tlk kermaviiliä 0,5 pss aurajuustodippijauhetta ripaus sokeria 100 g Aura-murua Sekoita ainekset. Dippi paranee, jos maku ehtii tasoittua ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua.