Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Pehmeä ja maukas sitruunakakku

Tässä kakussa maistuvat selkeästi tuore raikas sitruuna, sen mehu ja raastettu kuori. Kakku säilyy useammankin päivän hyvänä. Kakku on laktoositon ja gluteiiniton. 200 g voita (pehmeää), laktoositon 2 dl sokeria 3 kpl munaa (huoneenlämpöistä) 1 tl sitruunankuoriraastetta 1 1/2 rkl sitruunamehua 3 dl vehnäjauhoja tai vaalea gluteiiniton jauhoseos 2 tl vaniljasokeria, aitoa 2 tl leivinjauhetta Voiteluun: 1 rkl voita ja 1 rkl korppujauhoja Koristeluun: 1 rkl tomusokeria ja 2 tl sitruunankuori-raastetta Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Ota voi pehmenemään. Voitele ja korppujauhota ensin noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista mehua 1 ½ rkl. Vaahdota sitten huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Laita hieman vehnäjauhoa kulhoon, etteivät munat juoksetu. Sekoita sitten joukkoon munat yksitellen. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste. Siivilöi mukaan keskenään sekoitetut loput kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakku uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kakku on kypsä kun se selvästi irtoilee vuuan reunoista. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä. Koristele jäähtynyt kakku halutessasi vaikkapa sihdatulla tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella. Vinkki! Jos käytät silikonista vuokaa, sille riittää pelkkä voitelu. Muista kuitenkin, että silikonivuuassa kakun täytyy olla täysin jäähtynyt, ennen kuin voit kipata sen. Muutoin se tahtoo jäädä kiinni kakkuvuokaan. Kannattaa myös käyttää kakun irrotteluvaiheessa terävää veistä apuna kakun reunojen kanssa. Silikonivuokia ei tule koskaan pestä astianpesukoneessa.